Izdelava spletnih strani, Grafično oblikovanje

Zakaj je pomembna dobra optimizacija spletnih strani

Kaj sploh je optimizacija spletnih strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

Si za vaše internet strani želite, da bi bile visoko uvrščene v spletnih iskalnikih pvc okna, bi privabljale čim več ciljnih torej dejanskih kupcev, bi bile najdene pod mnogimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverjali in spremljali učinke ter rezultate optimizacije? Optimizacija spletnih strani oziroma Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti internet strani in visoke konkurenčnosti vitalnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost internet strani. Nekateri se zatekajo kar k plačljivi promociji spletnih strani, vendar se dolgoročno kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov Google ter Najdi.si. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v iskalnikih, obisk na vaše strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitev optimizacije spletne strani boste pridobili dobro in stabilno uvrstitev v iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri najučinkovitejših ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umestitev ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Optimizacija spletnih strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek predelave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čim bolj učinkovito najdejo. To pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena internet stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvrsti čim višje med ponujenimi rezultati. Na dobro razvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih.

Dobra optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiska vaših spletnih strani. Samo pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obisk z iskalnikov je daleč najkvalitetnejši obisk spletnih strani in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Optimizacija internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu številni ponudniki ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije spletnih strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Nestrokovna optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev

.

Nekaj od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije: • pravilna izdelava spletnih strani (kodiranje), • pravilna izbira ključnih besed, • pravilna umestitev ključnih besed v internet strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija spletnih strani opravljena kvalitetno in strokovno. Že v postopku izdelave spletnih strani je potrebno upoštevati postavitev ključnih besed izdelava logotipa in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu postopka izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletnih strani za izbrane besede in to brezplačno. SEO optimizacija se obravnava posamezno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj podjetja opredelijo cilji. Glede na cilje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat končne optimizacije.

<< Domov