Zakaj kupiti dobre zimske pnevmatike ali letne gume?

Poceni gume

Montaža zimskih in letnih gum po ugodnih cenah

Avtomobilske pnevmatike morajo biti ustrezno nameščene. Najbolje je, da jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne pnevmatike. Uporaba zimske opreme je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske fizioterapija zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za zimsko opremo štejejo tudi letne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj C dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil pravilno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave pnevmatik. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval primerno menjavo.

• Ker boste zagotovili optimalno delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kakovostne zimske ali letne gume zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili ugodne cene in odlične blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj zanesljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je pnevmatike potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih pogojih. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za dobre pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov